Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Andratx

  Godt 30 km vest for Palma ligger Andratx smukt indhyllet i bjerge. I området er der produktion af oliven, mandler og druer. Selve byen har de karakteristiske lave byhuse med hyggelige gader og pladser, men som dansker vil man nok mene, at Andratx er mest kendt for det store kunstcenter CCA Andratx. Kunstcenteret blev etableret af familien Asbæk i 2001, men Andratxs historie går selvfølgelig meget længere tilbage.

  ARTIKLER

  VI ANBEFALER

  Partnere

  Mere om Andratx

  Andratx var etableret før romerne kom til byen 200 år før Kristi fødsel. Havnebyen Port d’Andratx kom til noget senere, da denne tit var udsat for angreb fra søsiden, hvorfor det var mere sikkert at bosætte sig lidt oppe i landet. I dag er livet i Andratx helt roligt og tilbagelænet, og meget af byens leben og summen foregår omkring Plaza España, Juan Carlos I og Polígon Son Mas.

  Hvad er med til at gøre Andratx så speciel?
  Mange søger ikke denne vej på deres ferie, og det er egentlig lidt synd. For blandingen af lave byhuse, hyggelig stemning og smuk beliggenhed imellem bjergene er med til at gøre Andratx til et fint område at snuse til Mallorca-livet. CCA – Andratx er et must see for alle danskere, og så er den maleriske havneby Port d’Andratx lige neden for.

  Restauranter og hoteller med høj kvalitet
  Andratx byder på et godt udvalg af restauranter. Her er selvfølgelig det klassiske middelhavskøkken, men man kan også opstøve pizza eller indisk. Meget foregår omkring Juan Carlos I og sidegaderne hertil. Andratx er bestemt ikke fyldt med hoteller, da mange udlændinge, som kommer til dette område, har egen feriebolig eller vælger at slå sig ned i havnebyen Port d’Andratx.

  Hvilken type turister bør bo i Andratx?
  Området tiltrækker mange med egen feriebolig, og det har altid været opholdssted for mennesker, som sætter pris på kvalitet, kultur og det storslåede i livet, hvad enten der er tale om bolig, mad, tøj, kunst eller de lokale produkter.

  Flere og flere som ønsker at vandre på Mallorca kigger også mod denne egn på Mallorca. Læs mere om vandring på Mallorca i vores forskellige artikler om emnet.

  Er der interesse indenfor mad og vin på Mallorca, har vi skrevet adskillige om emner. Fx, vinsmagning på Mallorca eller en hel generel introduktion til Mallorcas vin.

  Udflugter fra Andratx
  Strande
  Søger man bademuligheder er Cala Fonoll en lille sandstrand ellers er et andet badested klippestranden Cala Llamp. Den tætteste større sandstrand må findes i Camp de Mar.

  Dragonera
  Fra kystbyen Sant Elm afgår båden Margarita til øen Dragonera, der er et fredet naturreservat uden restauranter eller overnatningsmulighed. Øen er smal og aflang og måler omkring 0,5 x 3 km, den rummer en del vandrestier og udsigtspunkter. På selve øen er der rig mulighed for at se på geder, firben og fugle. Der er kontrol med, hvor mange der må komme til øen.

  La Trapa og vandring
  Ikke langt fra Sant Elm ligger det gamle munkekloster La Trapa. Ruinen er ved at blive restaureret, så den med sigt kan tilbyde logi for de vandrende. Herfra er udsigten til klipper, Middelhavet og Dragonera nærmest svimlende. For mange vil vandreture i området være oplagt valg på en ferie her.

  Har man meget eventyrlystne ben, så gælder det om at prøve kræfter med den berømte tørstensrute GR 221, Ruta De Pedra En Sec. GR 221 følger mere eller mindre den gamle pilgrimsrute fra Andratx over Lluc til Pollenca og udgør i alt 140 km. Hele ruten kan tilbagelægges henover 1-2 uger. Det anbefales, at man planlægger hjemmefra med overnatninger i de forskellige byer og køber specifikke kort/bøger over ruten. Mange deler hele ruten op i 10 etaper af mellem 8,5 – 20,5 km, andre vælger forskellige startpunkter og afkorter dermed ruten.

  En del høje stigninger og varme kan være en udfordring om sommeren, ligesom sne kan forekomme i højderne om vinteren. Men alt i alt en tur med oplevelser og sanseindtryk, der vil sætte sig i sjælen for altid.

  Læs mere om Udflugter på Mallorca.

  FAKTA OM Andratx

  Hvilken type by
  Andratx ligger på Mallorcas sydvestlige hjørne godt 5 km fra kysten. Andratx er kendt for at producere mandler, citrusfrugter, oliven og druer/vin. Området er måske også blevet kendt af den britiske forfatter Peter Kerr, der tidligere har arbejdet på en citrusplantage her omkring og skrevet flere af sine forskellige Mallorcabøger, ligesom kunstcenteret CCA – Andratx har gjort danskere opmærksom på området.

  Afstande
  Palma 30 km. Palma lufthavn 39 km. Alcúdia 82 km. Puerto Pollensa 87 km. Deiá 50 km. Sóller 53 km.

  Transport
  Meget foregår i taxa eller lejede biler. TIBs busser kører også her, fx 101 til Palma, 121 til Sant Elm eller 122 til Sant Ponsa. Se Offentlig transport

  Indbyggere
  11.500

  Byliv
  Byen byder på fine restauranter, sportsfaciliteter og flere kulturelle oplevelser, og er et meget roligt sted på Mallorca at være. Her er det muligt at få fornemmelsen af, hvordan det simple og lokale liv forløber. Folk mødes i gaderne, i butikkerne eller til det ugentlige marked, de sludrer og driver videre med dagens gøremål.

  Vejr Vejret er som på resten af øen, men omgivet af bjerge ligger byen som regel i læ. Middelhavet kan virke svalende om sommeren.

  Sygehus - Lægehus Politi Apoteker

  SKADESTUE-LÆGEHUS Tel: +34 971 235 729
  POLITI – GUARDIA CIVIL
  APOTEKER

  Alle rute links åbner i Google Maps, så du nemt kan bede din mobil om rutevejledning. For at ringe til telefonnumre, kan du blot trykke på dem.

  Interessante steder og oplevelser i Andratx

  Marked
  Andratx har marked hver onsdag med frisk frugt, grøntsager, diverse kunsthåndværk og mallorcinske produkter. Det foregår i gaderne omkring Rådhuset, Polìgon Son Mas.

  CCA – Andratx
  Kunstcentret blev indviet i 2001 og dermed har CCA – Andratx mere end 20 år på bagen. Årene har givet dem et godt ry på Mallorca, og her kommer udlændinge og lokale mallorcinere for at blive beriget. Kunstcentret har skiftende og gerne up-coming kunstnere boende og er dermed også et værksted for skabelsen af kunst. CCA – Andratx præsenterer 3 til 4 udstillinger om året af internationale kunstnere. Selve bygningerne er meget indbydende og galleriet har også en café og kunstshop, og naturområdet omkring er meget roligt og idyllisk.

  Kirken i Andratx
  Også kirken Santa Maria de Andratx er et besøg værd. Den fungerede som fæstning og var et godt sted at være på udkig, når pirater var på vej ind i havnebyen. Sognekirken er en af ​​de mest repræsentative bygninger i Andratx. Det blev grundlagt i 1248 kort efter generobringen af Mallorca i ​​1229.

  Rådhus i Andratx
  Castell de Son Mas, der nu huser Rådhuset og turistkontoret, er et smukt syn. Bygningen er fra det 16. århundrede og ligger på bakken i den nordlige ende af byen. Castell de Son Mas er et meget elegant forsvarspalads og fortæller om en tid, hvor Mallorca konstant var under angreb for øens strategiske beliggenhed i Middelhavet.

  Kirkegården
  Måske er det ikke det første, man normalt opsøger på sin ferie, men Mallorcas kirkegårde har en helt speciel stemning over sig. Her er fred og ro, og uanset trosretning så kan det være et berigende besøg. Cementeri Municipal d’Andratx er ingen undtagelse. Den ligger lige i udkanten af byen smukt indhyllet i gamle, grønne træer, og giver mulighed for at kigge tilbage i historien og tænke over stort og småt, inden ferien fare videre.

  Læs mere om Udflugter på Mallorca.

  Af Stinus Olesen – god fornøjelse med Andratx.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.