Events på Mallorca

Events på Mallorca - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk - Skabt af Mallorca Danskere
Din Mallorca Guide

Rejs Til Mallorca præsenterer events på Mallorca, som retter sig mod både fastboende som turister. Som Mallorca danskere følger vi med i, hvad der rører sig på øen. Det kan være inden for sport, musik, sammenkomster, udflugter, kulturarrangementer og mange andre oplevelser. Vi vil året rundt præsentere de bedste og mest interessante events i denne oversigt. Hver event vil blive præsenteret med en fortælling samt information om, hvor den afholdes, samt forskellig vigtig information, rutevejledning og eventuel billetinformation.

Events på Mallorca

Følg med når Rejs Til Mallorca præsenterer events på Mallorca, vi vil forsøge at holde vores læsere og mange tusinde medlemmer “up to date” på arrangementer. Vi opdeler med tiden, som der kommer flere events, de forskellige events i kategorier og geografisk. Således bliver det nemt på sigt at sortere mellem de mange kommende arrangementer.

Har du viden om events, som du mener skal deles med andre, så er du velkommen til at kontakte Rejs Til Mallorca her.

Vi vil så vurdere, hvorvidt det kan have en interesse for andre, og i så fald sætter vi eventen op, og deler den også på vores sociale medier. Vi er meget glade for ethvert samarbejde og vil gerne hjælpe med at dele interessante events. Lige som vi f. eks. også samarbejder med det Danske konsulat.

Så det er ikke altid spanske eller lokale events, som vi markedsfører, men kan altså også være danske kunstnere og kulturfremstød på Mallorca. Fx har vi skrevet artikler om dansk guide på Mallorca, dansk vinproduktion på Mallorca og muligheden for at vandre med dansk naturvejleder på Mallorca i vores artikel om alle de skønne vandretuer i Sóller på Mallorca. Seneste skud på stammen omhandler et kunstgalleri i Palma med en dansker ved roret.

Fart over feltet i Spaniens bedste fodboldrække - Mallorca Guide - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
Fodbold på højeste plan, når RCD Mallorca tager imod nogle af verdens bedste fodboldklubber. I flæng kan nævnes Real Madrid, FC Barcelona og Atl. Marid. Foto: © blurf | Dreamstime.com

Events på Mallorca kan være mange ting

På Mallorca er man eminent til at afholde festivitas, de kommer i mange former, herunder mange religiøse festivaler, musikfestivaler og byfester. Især i sommersæsonen er der overalt på Mallorca mange aktiviteter, og de er både underholdende og sjove at deltage i for turister. Det kan også give et indblik i, hvordan man bor og lever på Mallorca. Kultur, religion og historie er vigtige emner for øens befolkning.

Mange arrangementer foregår også rundt om nationale eller lokale helligdage. Mallorca er meget katolske, og er gode til at opføre og genopføre historiske begivenheder.

Et godt eksempel på dette er den årlige fejring “Moros y Christianos” i Pollensa, hvor hele byen genopfører og mindes den store kamp mellem Maurerne og de Kristne. Generobringen af Spanien. Det er et tilløbsstykke af en anden verden, og det kan anbefales af komme i god tid og måske hvis muligt reservere pladser.

Spanien var tidligere under muslimsk herredømme, men i 1492 blev maurerne endeligt smidt ud og Spanien blev kristent. Læs mere om Mallorcas spændende historie.

Pollensa afholder hvert år en kæmpe event, hvor man mindes det endelige opgør mellem Maurerne og de Kristne. Din Mallorca Guide af Rejstilmalloca.dk
Hvert år fejrer Pollensa “Moros y Christianos” , hvor hele byen genopfører og mindes den store kamp mellem Maurerne og de Kristne. Foto © Stuart Andrews | Dreamstime.com

Fyrværkeri indgår ofte i festivitas og events på Mallorca

Det er meget normalt, at man går hele vejen ved festivitas på Mallorca, og det inkluderer ofte et flot fyrværkeri. Især i sommersæsonen er der også ofte levende musik og mange oplevelser omkring de forskellige byers centrale torve.

Det kan være også i mindre format og for at skabe hygge og stemning, når mange mennesker skal ud og nyde aftenen med et godt måltid mad på en af de ofte mange restauranter rundt om byens torv.

Gennem sommersæsonen afholdes der nærmest dagligt events på Mallorca. Vi skal prøve at gøre det nemt at finde de bedste.

Af de forskellige tilbagevendende events på Mallorca kan vi nævne:

Helligtrekonger i Palma i starten af januar, og er et stort tilløbsstykke for familierne.

Palmas skytshelgen Sant Sebastiá. Fejringen heraf ligger også i januar.

Balearernes dag i Palma den førte marts, hvor også resten af Mallorca og de andre øer fejrer deres selvstændighed.

Påsken der bliver iscenesat med en række optog, religiøse motiver og andre traditioner.

Sant Juan om sommer i juni måned, der minder lidt om vores Sankt Hans aften.

Hvis du er nysgerrig efter at læse om, hvordan jul på Mallorca og nytår på Mallorca bliver fejret har vi skrevet et par personlige beretninger fra disse højtider.


Rejs Til Mallorca foreslår

Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca.

Søg efter din feriebolig på Mallorca via vores partner, der tilbyder ferieboliger overalt på øen.

Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

Følg os på sociale medier
Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

Topbilledet på Events på Mallorca foto: