Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  Mallorca BoligHvordan køber jeg en bolig på Mallorca

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Er det et spørgsmål, du går og tænker over, så læs med her, hvor vi går i dybden med de forskellige juridiske trin. Det er dog stadig en god idé at få dem uddybet og forklaret af din advokat. Vi anbefaler dig også at læse alt om bolighandel på Mallorca og hvad koster det at eje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis –  hvis du overvejer at købe bolig på Mallorca.

  Få NIE nummer på Mallorca

  Et NIE nummer er dit personlige spanske identitetsnummer (NIE – Número de Identificación de Extranjero). For mange boligsøgende er anskaffelsen af ​​NIE det første skridt i processen med at købe en bolig på Mallorca. Du skal have NIE for at kunne købe bolig på Mallorca, og du bruger dit NIE, hver gang du er i kontakt med de offentlige myndigheder (du har også brug for NIE for at registrere en bil i dit navn, åbne bankkonto, etc.).

  Mallorca Bolig kan hjælpe dig med få dit NIE nummer. Du kan også bestille tid hos politiet i Spanien og ansøge om NIE nummer dér.

  Læs mere om NIE nummer på Mallorca.

  Indledende faser af boligkøb. Mallorca Bolig hjælper dig med alt indenfor bolighandel på Mallorca. Rejstilmallorca.dk din Mallorca Guide
  Indledende faser af boligkøb. Mallorca Bolig hjælper dig med alt indenfor bolighandel på Mallorca.

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Den indledende proces

  Det er værd at nævne, at du på Mallorca og i resten af Spanien køber en bolig som beset. Dvs. at der er ikke et system med en tilstandsrapport eller en ejerskifte-forsikring. Så hvis du vil have en tilstandsrapport, er det nødvendigt at få en selvvalgt byggesagkyndig til at gennemgå ejendommen for fejl og mangler, inden du sætter din underskrift.

  - Partner -

  Reservationsaftale – ”Contrato de reserva”

  Mod et depositum kan du får taget boligen af markedet. Typisk vil depositummet ligge på 3.000-6.000 euro, og som regel er boligen taget af markedet i en periode på 2-4 uger. Dette kan selvsagt betyde, at andre ikke køber din bolig for næsen af dig, og i denne tid kan din advokat undersøge ejendommen og de juriske dokumenter nærmere.

  Det er værd at nævne, at dit depositum ofte vil gå tabt, hvis bolighandlen ikke gennemføres. Gennemføres bolighandlen medregnes det betalte beløb som en del af den samlede købesum.

  Som udgangspunkt bør du ikke skrive under på noget, før du har talt med din advokat. Nogle mæglere er gode til at presse på, men tænk over dette: Selv om du har fundet din drømmebolig, da er det bedre at være sikker end at blive overrasket senere, og der dukker altid en ny drømmebolig op på Mallorca.

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Tjek af ejendommen

  Dette step har flere faser. Her tjekker din advokat, at ejendommen er lovlig og tilhører en given sælger. Fx undersøger din advokat følgende:

  • Er der salgsbegrænsninger?
  • Er der gæld til skat eller boligforening?
  • Er der manglende godkendelser ved ejendommen?
  • Må boligen benyttes til beboelse hele året?
  • Har boligen været anvendt til noget andet tidligere, fx lager?

  Skulle der opstå nogle juriske problemer her, kan du trække dig ud af boligkøbet. Dette vil derimod ikke være muligt, hvis du underskrev en foreløbig salgskontrakt, som nogle “smarte” mæglere måske kunne finde på at tilbyde for at speede processen lidt op.

  - Partner -
  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Fornalutx et af de smukke steder på øen. Mallorca Bolig af Rejstilmallorca.dk din Mallorca Guide
  Fornalutx på Mallorca er en af de små bjergbyer. Få din advokat til at undersøge en bolig, inden du køber den. Mallorca Bolig hjælper dig med alt indenfor bolighandel på Mallorca. Foto © Dudlajzov | Dreamstime.com

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Juridisk rapport – ”Nota simple

  Når din advokat har tjekket ejendommen og alt ved boligen forhåbentlig er fint, så er det tid til at udarbejde et ”nota simple”. Et Nota simple er en form for kort juridisk rapport over boligen og svarer til den danske tingbogsoplysning. Den findes på alle ejendomme og viser, hvad der er registreret på ejendommen: Bygninger, arealer, ejere og lån etc.

  Sideløbende bør dit NIE-nummer være klar, så kun kan blive registreret hos de spanske skattemyndigheder.

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Købskontrakten – ”Contrato de compraventa”

  Købskontrakten aftaler samtlige detaljer ved købet samt prisen, og købskontrakten bliver også underskrevet af sælgeren. Notaren er endnu ikke indblandet, men normalt bliver et større depositum på 10% af købsprisen overført til sælger. De 10% betales senest 5 dage efter, at begge parter har underskrevet købskontrakten. OBS! Beløbet bør fra købers side altid deponeres hos egen advokat, notaren eller mægler, men aldrig betaltes direkte til sælger.

  Herefter fastsættes en dato for notarmødet, hvor skødet skal underskrives og boligen herefter kan overtages.

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Skødet ”La Escritura”

  På dagen for notarmødet vil alle parter være tilstede hos notaren for at underskrive skødet og evt. testamente. Det kan være en idé, at få din advokat til at forklare dig om de spanske arveregler inden dit boligkøb. Arvereglerne i Spanien er ikke som i Danmark.

  Notaren er den person, som sørger for, at stemplerne er korrekte samt, at de rigtige dokumenter bliver præsenteret og underskrevet. Notaren er altså ikke en rådgiver. Hvis du ikke selv kan være til stede på dagen for notarmødet, kan din advokat mod en fuldmagt underskrive for dig.

  - Partner -

  Hos notaren bliver den endelige betaling overført, og du får nøglerne til boligen. Du vil ligeledes få et copia simple. Et copia simple er en kopi af skødet. Skulle der være pant i boligen, beholder banken den originale kopi af skødet, indtil dit lån er betalt ud.

  Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? Registrering af ejendomsretten

  Registrering af ejendomsretten er det sidste step i den juridiske proces, og dette gøres på ejendomsregistret. Registreringen kan udføres af dig, din advokat eller af en notar. Processen kan tage op til 3 måneder, men den er meget vigtig, da den sikrer, at den rette person – dvs. dig – betaler ejendommens skat og ingen andre end dig har ret til at sælge boligen igen. Udgifterne hertil ligger normalt omkring 0,4% af købssummen.

  I Palma finder du lejligheder i alle størrelser og alle farver. Mallorca Bolig hjælper dig med alt indenfor bolighandel
  I Palma finder du lejligheder i alle størrelser og alle farver. Mallorca Bolig hjælper dig med alt indenfor bolighandel. Foto © Fotoandvideo | Dreamstime.com

  Mere om bolighandel på Mallorca

  Er du mere nysgerrig på bolighandel på Mallorca bør du læse om lejlighed i Palmabolig i Sóller og Finca på Mallorca. Er du stadig i processen med at finde det bedste område på Mallorca for boligkøb ligeledes kan du læse meget mere om Mallorcas områder og byer. Hvad koster det at eje og drive en bolig på Mallorca? Det har vi skrevet en hel artikel om læs mere om driftsomkostninger som boligejer på Mallorca.

  Besøg også vores store gruppe på Facebook Danskere på Mallorca. Hvis du allerede har bolig på Mallorca, eller er fast besluttet på at erhverve dig bolig på Mallorca, da bør du melde dig ind i vores gruppe for Faste Mallorca danskere.

  Billeder til Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca? © Natee Meepian | Dreamstime.com


  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca