Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideCala MayorTuren går til Illetas

  Turen går til Illetas

  Når Turen går til Illetas på Mallorca, så er det ofte fordi turisterne ønsker at udnytte de små fantastiske klippestrande og gode hoteller lige vest for Palma. Hotellerne ligger ofte på kanten af klipperne med egne badeområder. Det giver en helt unik følelse, da området fra Palma og mange kilometer mod vest ofte føles lidt aflåste af store bygninger, som tager udsigten. Det oplever du tydeligt ved at køre gennem Cala Mayor lige før Illetas. Det er stort set umuligt at føle havet fra selve hovedvejen. Til gengæld er der også i Cala Mayor mange oaser, hvis du lige vil gå de sidste 50 meter.

  Læs vores artikel om Spies Rejser på Mallorca – som blev en stor trendsætter på Cala Mayor og Mallorca generelt.

  Men Illetas er også populær ved kun at være få minutter fra netop Cala Mayor og selve storbyen Palma. Men alligevel er Illetas heller ikke langt fra alt den natur og de fantastiske lækre strande som selve kommunen Calvia tilbyder. Calvia er mod vest nabokommune til Palma. Illetas er det første feriested som byder dig velkommen i Calvia.

  Vi hos Rejs Til Mallorca har vores egen gang i disse feriebyer næsten dagligt. Illetas er en lille perle, som du nemt kommer til at overse, da det kræver, at du aktivt drejer fra hovedvejen uden at kunne se, hvad der egentligt findes der. Godt gemt af vejen som flere byer på ruten. Men drejer du mod Illetas, så starter en dejlig rundtur, der for en del er ensrettet. Der går ikke lang tid, før du fornemmer området og dets tilknytning til havet.

  Illetas ligger mellem Cala Mayor og Portals Nous

  Illetas ligger i “fri snak” mellem Cala Mayor, eller rettere Cas Catala og Portals Nous på den anden side. Det tildeler Illetas et væld af spisemuligheder med Cala Mayor på den ene side og via Bendinat selve Portals Nous samt luksus havnen Puerto Portals i den anden ende. Der er rimeligvis ikke mange restauranter i selve Illetas, men nem og hurtig adgang i de omkringliggende områder. Uden for sommersæsonen er Illetas et meget stille område.

  Ud at spise i Illetas

  Der findes et par håndfulde restauranter i Illetas ud over hotellerne, men der findes ikke “rigtigt” mange. Så ofte søger turister til nærområderne. Men lad os lige nævne; Illetas Boulevard, som er et middelhavskøkken og Bottega Bay som er et steakhouse. Det er restauranter vi synes godt om. Men der er flere. Området er ikke større, end en gåtur afslører det.

  Finder du ikke lige hvad du søger i Illetas, så tager det kun få minutter at komme til de mange gode restauranter i nabobyerne. Tag Bus 4 eller hop på en Taxi til et af nærområderne. Eller brug 20-30 minutter på gåturen til en af de andre restaurantområder som nævnt ovenfor.

  Få hundrede meter fra Illetas ligger den danskejede Restaurant Bugambillia (link åbner video), hvor der serveres international mad på en smuk strand.

  Husk vi har en Facebook Gruppe Restauranter og Barer på Mallorca, hvor du kan søge råd og vejledning.

  Husk at dreje af mod Illetas

  På din vej fra Palma eller lufthavnen, retning Palmanova og Magaluf, er det muligt at køre mod Illetas få hundrede meter efter Cala Mayor og havnen Port Calanova, men du kan også køre ind og ud i den anden ende ved Bendinat/Portals Nous . Dog god ide lige at se på et kort, da vejen rundt i Illetas for en stor del er ensrettet.

  Bus fra Palma til Illetas

  Der findes en direkte buslinje fra flere centrale steder i Palma, som ender ved stranden Cala Comtesa i Illetas. Den bus hedder “Linje 4” (2023) og kører hyppigt. Der er mange stop på vej ind til storbyen. Denne rute betyder også, at mange som bor i Palma tager sine strandture i Illetas. Du kan på vejen f. eks. stoppe ved det kendte indkøbscenter Porto Pi.

  Med den buslinje kan strandene i perioder være godt fyldt op. Læs mere om Offentlig transport på Mallorca.

  Sandstrand og solsenge i Illetas - uanset om man ønsker fint sand eller klipper, så har Illetas det hele. - DIn Mallorca Guide - Rejstilmallorca.dk
  Illetas har både sandstrande og klippestrande – en dejlig blanding. Foto: Photo: © Vicente Sargues | Dreamstime.com

  Underskønne Illetas strande

  Lad det være sagt, at Illetas er klippestrande med enkelte meget fine sandrige mindre badebugte. Med hoteller og Beach Clubs trend føles det eksklusivt. Det er måske en af Mallorcas mest betagende blandinger af de to typer strande.

  De sandrige strande er Playa de Illetas, Cala Oli og Cala Comtesa. Mellem dem og på begge sider er der mange fantastiske klippeområder at bade fra og flere flotte og dragende klippeøer, som du også kan svømme til. Nogle områder er dog reelt optaget af hoteller. Husk også at være på udkik efter sejlbåde og anden vandsport, hvis du svømmer uden for bøjerne.

  Strande i Illetas på Mallorca - Din Mallorca Guide - Rejstilmallorca.dk
  Illetas strande på Mallorca består af tre strande med meget fint sand og resten er klippestrande. Samlet er det en fantastisk sammenblanding, som man bør udforske. Foto: Rejs Til Mallorca

  Gå videre fra Cala Comtesa når turen går til Illetas

  Vi vil gerne anbefale, når turen går til Illetas, at du fra stranden Cala Comtesa følger stien vest hundrede meter og går ud ved tangen eller videre, så mister du let luften, for det er så flot og indtagende. Nye strande byder sig til og udsigten til de små øer får lige et ekstra pift. Når turen går til Illetas på din ferie, så giver det rig mulighed for at udforske en af øens mest fantastiske badeområder. Selv om det er et sommerområde, så kan du også få mange rolige stunder året rundt i de dejlige omgivelser. Her vil overvejende være meget fred og ro.

  Følg med i vores Turistvideo gruppe Mallorca Visuals og se film fra en lang række turistperler på Mallorca. Du kan specifikt se en Turistvideo af Illetas her.

  Klippestrande i Illetas på Mallorca - Din Mallorca Guide - Rejstilmallorca.dk
  Illetas på Mallorca er især kendt for sine mange klippestrande, som ofte ligger på kanten af hotelområder eller de tre finkornede sandstrande. Foto: Rejs Til Mallorca.

  Mange goder hoteller i Illetas

  De mange gode hoteller er naturligvis en af årsagerne til de mange besøgende i Illetas. Især som hoteller gennem årene blev nedlagt i Cala Mayor. Vi synes selv nogle af de dejligste og mest repræsentative for områdets struktur er Hotel Europe Playa Marina og ikke mindst nabohotellet Hotel Villas Bon Sol. Taxi og busholdeplads tæt på.

  Besøg også Puro Beach – Beachclub og spisested. Noget er dyrere end andet som alt andet på Mallorca. Billede nedenfor fra Hotel Europe Playa Marine.

  Hotel Europe Playa Marina - Illetas Mallorca - Din Mallorca Guide - Rejstilmallorca
  Et af vores egne favorithoteller, som vi har boet på flere gange og kommer ofte på. Hotel Europe Playa Marina i Illetas – dette hotel har det hele, en lækker pool og adskillige steder at bade fra klipper. Foto: Rejs Til Mallorca.

  Calvia tilbyder Mallorcabesøgende meget

  Calvia er måske den kommune på Mallorca, som kan tilbyde turister mest indhold og liv. Calvia indeholder nemlig de berømte feriebyer som Palmanova, Magaluf, Santa Ponsa og ikke mindst Paguera. Så der bydes på mange kilometer kridhvide strande og flere hundrede gode restauranter inden for kommunens grænser. Dertil er det i netop Calvia kommune overordnet de fleste turistattraktioner rettet mod familier findes. Herunder et badeland, Marineland, Katmandu og mange andre forlystelser, som vi løbende skriver om.

  Og skulle der en dag være behov for lidt storby på ferien, så kan du oftest være i det centrale Palma på 15-20 minutter med bil eller taxi. Bus er dog med Linje 4 også en mulighed, den stopper dog mange steder undervejs og du må beregne 30-40 minutter for at nå det centrale Palma.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere