Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  Cala MayorSpies Rejser på Mallorca

  Spies Rejser på Mallorca

  11. november 1956 indrykkede Simon Spies sin første annonce i et par danske aviser: ”Vil De bade i Middelhavet juleaftensdag?” Hermed var det danske rejseselskab født, og fortællingen om Spies Rejser på Mallorca kunne begynde.

  Spies og Mallorca

  Det blev dog først d. 7. februar 1957, at de 26 første Spies-gæster rejste af sted mod ferieøen. Tiden var en anden, Middelhavsøen hed i folkemunde ”Malårka”, og rejsen tog hele 36 timer. Den foregik nemlig med tog ned gennem Europa og sidenhen med skib fra Barcelona.

  I 1959 gik Spies Rejser over til at flyve sine gæster på ferie, og så begyndte Spies Rejser på Mallorca for alvor at tage fart, og i gennem tiderne har millioner af danskere rejst med Spies-koncernen til mange forskellige destinationer ude i verden, men Mallorca blev ved med at være et af de mest populære feriemål.

  Spies hoteller på Mallorca

  Cala Mayor blev hurtigt danskernes foretrukne tilholdssted på Mallorca. Spies Rejser brugte især Hotel Nixe Palace, der fra verandaen havde en unik strand-udsigt. Om dagen var det netop på Cala Mayor stranden, at folket mødtes til en dukkert i det azurblå hav og en drink under parasollen, og om aftenen var det ud på danskerbarerne i Cala Mayors smalle og snoede gader.

  Cala Mayor på Mallorca - Spies Rejser på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Lige bag Cala Mayor stranden ligger den snoede Avinguda Joan Miro med sine barer og restauranter. Det er på denne strækning, at flere af de gamle danskerbarer lå. Foto: © Daniel Malinowski | Dreamstime.com

  Her blev der konkurreret om at lave den bedste omgang stegt flæsk og persillesovs på barer, som fx hed Den Lille Café, Rottehullet, Shu-bi-dua, Pepes Bar, Kunstnerkroen og Knold og Tot. Der blev også serveret tre håndmadder og snaps til spotpriser, og der var en hel generation af danskere, der alle skulle prøve en uge eller to i Cala Mayor.

  - Partner -

  I dag bliver der ryddet op, fornyet og renoveret i kvarteret. Det legendariske hotel Jumbo Park er blevet til BQ Belvedere, og flere af danskerbarerne er nu en saga blot.

  Shu-bi-dua og Rottehullet findes dog stadig, og lidt længere nede af kysten også Bugambilia, og hvem ved, måske du kan støde ind i nogle de af gamle danskere og få en røverhistorie fra dengang, hvor Cala Mayor var centrum for de rejseglade danskere.

  Spies Rejser på Mallorca indlogerer nu sine gæster på hoteller på hele øen. De bruger fx hoteller i Alcúdia- og Pollensabugten, Palma Nova, Playa de Palma, Cala d’or og Port de Sóller. Det kan godt være, at Cala Mayor ikke længere er centrum for Spies Rejser på Mallorca, men deres ferier handler stadig om sol, strand og en skøn beliggenhed.

  Spies Rejser på Mallorca - Sunwing Alcuidia Beach - rejstilmallorca.dk
  Hotel Sunwing i Alcúdia er et af de populære hoteller, når det handler om Spies Rejser på Mallorca. Hotellet ligger direkte på stranden og har alt til en god familieferie. Foto: Spies Rejser

  Simon Spies på Mallorca

  Historien fortæller, at det nok var en tilfældighed, der gjorde, at Simon Spies overhovedet blev interesseret i charterbranchen til at begynde med. Han var strandet på Mallorca uden en peseta på lommen, men han var idérig, og han fandt ud af, at hvis han lokkede kunder til en dansk restaurant, kunne han selv få sig et gratis måltid.

  Simon Spies opdagede også, at der lå et stort potentiale i at udnytte hotellernes ledige og billige vinterpladser i stedet for kun at satse på de klassiske sommerrejser, som rejseselskaberne ellers kun gjorde på den tid.

  - Partner -

  Simon Spies blev kendt for mange sjove udtalelser og skøre påfund, og da han i 1981 fejrede sin 60-års fødselsdag var det med pomp og pragt i åben karret. Han var nu en af Danmarks rigeste mænd. I dag er det er snart 40 år siden, at han døde af leverkræft.

  »Jeg har kun én interessant rejse tilbage. Den sidste. At dø er det eneste, jeg endnu ikke har oplevet,« skulle han have sagt.

  Spies Rejser efter Simon Spies

  Efter Simon Spies død har DR lavet dokumentaren; “Spies og morgenbolledamerne”, som fik meget opmærksomhed i medierne. Spies Rejser tager naturligvis skarp afstand fra de uacceptable handlinger, som blev portrætteret i dokumentaren, og som intet har at gøre med den nuværende virksomhed.

  Siden Simon Spies død har Spies Rejser haft 4 forskellige ejere, og rejsekoncernen er dermed et helt andet sted i dag. Spies Rejsers ambition er at give sine feriegæster de bedste oplevelser, og heldigvis sender de stadig tusindvis af danskere af sted til Mallorca enkelt, nemt og sikkert.

  Kilde og inspiration til artiklen Spies Rejser på Mallorca:

  “Spies, rejs og vær glad – livsglæde gennem 50 år.” Bogen er skrevet af Anette Illum Hansen og udgivet på Saxos Forlag i 2006. Den fortæller underholdende og levende historien om de første 50 års rejse med Spies fortalt af personer tæt på Simon Spies og Spies Rejser.

  Topbillede til artiklen Spies Rejser på Mallorca: © Vicente Sargues | Dreamstime.com

  - Partner -

  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca