Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  KulturBiografMallorcas biografer

  Mallorcas biografer

  De fleste af Mallorcas biografer ligger i Palma, men du finder også nogle midt på øen. Men hov! Er der ikke noget med, at de synkroniserer alle film med spansk tale? Det korte svar er nej. Flere biografer viser nemlig film med original engelsk tale. Her er, hvad du skal kigge efter, og kom – vi starter ude i det fri en sommeraften i Palma.

  Mallorcas biografer open air

  I sommersæsonen (august + september) er der open air film i Palma. Det foregår som regel i Parc del Mar bag katedralen La Seu. Der har været år, hvor de har vist dem i Ses Voltes, den permanente udendørsscene lige under katedralen. Andre år har de vist dem på den anden side af den lille sø, hvor publikum har siddet på græsbakken på medbragte tæpper. Det store lærred viser dig vej.

  cinema a la fresca

  Som regel begynder filmene efter kl. 21, så aftensolen ikke generer billedkvaliteten. Det anbefales, at du tjekker årets program ved at søge efter ”Cine a la fresca Palma” på Google, mange medier både engelske og spanske skriver om denne event, ligesom vi også vil forsøge at skrive om det, når tid er.

  Det er altid meget stemningsfuldt at sidde en lun sommeraften i Palma og blive underholdt af det store lærred. Tjek om filmen er med engelsk sprog eller tekstet på engelsk.

  Aficine – sammenslutning af Mallorcas biografer

  Aficine viser filmprogram for fire af Mallorcas biografer. Oximax, Rívoli og Augusta ligger alle tre i Palma og en i Manacor.
  På deres hjemmeside vælger du Películas og derefter klik på original version/V.O.S.E. Så kommer der overblik over, hvilke film de for tiden viser med originalt sprog – engelsk. Klokkeslæt vises i grøn.

  I skrivende stund viser de tre engelsksprogede film, bl.a. en ny James Bond, og prisniveauet ligger omkring 6 euro, altså en tand billigere end at gå i biografen i fx København.

  Hvis du er flyende i det spanske, så er der selvfølgelig et meget større tagselvbord. Her kan du besøge Aficine.

  Cineciutat

  Beliggende i Palma i s’Escorsador centret finder du Cineciutat, der ligger i et hyggeligt område lidt uden for den gamle bydel. Centret består af forskellige ikoniske bygninger og rummer barer, restauranter, supermarked, biograf og andre kulturtilbud.

  Bygningerne er fra starten af 1900-tallet og opført i modernismo-stilen også kendt som Jugend stil eller Art Nouveau og de lægger kulisse til et meget charmerende og levende område i byen.

  filmplakater

  Cineciutat viser adskillige film i originalsprog, og dermed også mange film på engelsk. Igen se efter VOSE Ingles/VOSE English. I skrivende stund har de fem film på plakaten, der er engelsksprogede. Billetpriser fra 5 euro. Her kan du besøge Cineciutat.

  Mallorcas biografer i storcentre

  Fashion Outlet Mallorca, der tidligere hed Festival Park, er et outletcenter, der ligger 12-13 km fra Palma og tilbyder udover et hav af outletvarer også en biograf. Tjek igen efter film med VOSE, der betyder, at filmen er i originalt sprog/engelsk. Her kan du besøge Festival Park.

  Ligeledes findes en af Mallorcas biografer i shopping centret FAN. FAN ligger mellem Palma og lufthavnen, i skrivende stund viser de ikke nogle film med originalt sprog/engelsk, men hvem ved, om de pludselig har en eller to på plakaten. Her kan du besøge Fan bio.

  Shopping centret Porto Pi har ligeledes en biograf, der efter et par års nedlukning atter er åbnet og i fulde omdrejninger. Her kan du tjekke deres program – Ocine Porto Pi.


  Hvis du hellere vil i teatret, kan du læse mere her – besøg Palmas teatre.

  Hvis du mere er typen, som besøger museer, så kan du her læse mere om Palmas museer.

  Hvis du er mere til shopping, så er her den helt store guide til shoppig i Palma.

  Vil du videre mere om Palma, kan du læse mere om byen her – besøg Palma.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.


  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen er forfatter til rejseartikler om Mallorca. Han er kommet på Mallorca i mere end 20 år og har været boligejer i Palma siden 2009, hvorigennem han har oparbejdet en omfangsrig ekspertise indenfor Mallorcas kultur, natur og traditioner. Derudover har han specifik viden om vandring på Mallorca, Palmas kultur og Mallorcas gastronomi. Han er administrator af facebookgruppen "Danskere på Mallorca", forfatter til diverse samtidsromaner samt professionsbachelor i fysioterapi.
  PARTNERE spot_img
  PARTNERE spot_img