Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Cala Sant Vicenc den ikke så kendte badeperle

  Ikke alle kender den lille badeby Cala Sant Vicenc, og mange lokale ønsker nok heller ikke, at kendskabet udvides for meget. Det skal vi dog alligevel råde bod på med denne artikel. Denne artikel handler om Cala Sant Vicenc som badested, og ikke hverken det kulinariske eller historiske aspekt.

  Krystalklart badevand – smuk sandstrand – klippestrande – kendt udspringspunkt, snorkling, er nogle af nøgleordene for denne badeperle.

  Cala Sant Vicenc er gemt godt af vejen og omgivet af en del af Tramuntana bjergkæden, hvor toppene i dette område når omkring 300 meter. Der er heller ikke mange veje, som fører til badeflækken – det er ikke helt som med Rom.

  Kæmpe forskel på sommersæson og vintersæson

  Her bor normalt under 300 mennesker fast, men om sommeren drager mange til området for at bo på hoteller, hostels og villaer i byen. I vinterhalvåret er der fred og ro, og de lokale er nødt til at køre 4-5 kilometer for at handle i de to store supermarkeder Lidl og Eroski, som ligger lige før Pollensa.

  I sommerhalvåret bor der op imod et par tusinde turister på samme tid, og det er et populært sted, der har restauranter og butikker i denne periode. Men det er nok det krystalklare vand, som badebyen er mest kendt for. Og nå ja nogle grotter af historisk interesse, disse ligger tæt ved indkørslen til byen.

  - Partner-

  Men lad os begynde med at give et overblik over strandene og Cala Sant Vicenc, samt se ruten på den indkørsel, som vi foreslår.

  Kort over Cala Sant Vicenc - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Se vores forslag til ruten for at køre ind i Cala Sant Vicenc og til strandene. Der er ensrettet. Markeringen med X viser hvor den offentlige parkeringsplads findes lige foran selve Cala Molins. Parkering er gratis.

  Hvor ligger Cala Sant Vicenc ?

  For at finde Cala Sant Vicenc, og det kan man sagtens misse, så skal vi op i øens nordlige del. Der er kun én vej, hvor man med bil, motorcykel eller cykel kan komme dertil. På hovedvejen mellem Pollensa og Puerto Pollensa (MA2200), finder man ca. en kilometer fra Pollensa en frakørsel, som går mod vest (MA2203). Vær opmærksom, det er en lidt mystisk frakørsel, hvor de som kører ud på hovedvejen, skal ud i en midterbane, inden de kører ud på selve hovedvejen. Så vær agtpågivende.

  Cala Sant Vicenc ligger i øvrigt ca. 13 kilometer fra Alcudia og kan nås med bus, bil, taxa og alt andet som kan køre. Busser kører over enten Pollensa eller Puerto Pollensa. Vi henviser her til TIB , da busser og ruter kan ændre sig efter årstid.

  Har du mod på at vandre over et bjergpas ?

  Der er en rute mere, hvor man til fods kan komme til Cala Sant Vicenc. Så skal man fra yderkanten af Puerto Pollensa vandre 45-60 minutter gennem Col de Sîller, som har sit udgangspunkt fra Las Palmeras området, vejen hedder Carrer de Lánfos – Se på Google Maps. Der er til forvirring flere veje at vælge imellem ud mod bjergpasset, men kun én er den korrekte. Gå ind ved Villa Bernat, og når du passerer den, så kommer der hundrede meter fremme en låge, som du skal ind igennem. Så holder du lidt mod venstre og følger ruten. En god ide at checke det ud på Google Maps først.

  Vi anbefaler gode sko og vand til turen. En lille finte, hvor en del går fejl er, at du efter 30-35 minutter kommer til en rundkørsel – ja der er en rundkørsel her på vandreruten – der skal du tage den anden vej til højre, ellers kommer du ikke ned til det, som nu oppe fra  ligner lækre bounty strande. Så står du bare forvirret tilbage.

  - Partner -

  For en god ordens skyld, så er det muligt at tage en Taxa tilbage til, hvor du kom fra. Der er i så fald ca. 8 km og det vil koste ca. 10-13 euros. Du kan nemt parkere på Carrer de Lanfos i Puerto Pollensa. Vandreturen er kun et par kilometer. Når du er tilbage, så er der kun 300 meter til Hotel Duva Apart, hvor der er flere barer og endda en italiensk restaurant med udsigt over bjergene. Mange som vandrer i bjergene , de smutter forbi dette hotel.

  Artiklen fortsætter efter kortet.

  Vejen til Cala Sant Vicenc til fods - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Dette er den korrekte rute at tage, hvis du vælger at vandre fra Puerto Pollensa til Cala Sant Vicenc. Hvis du er usikker, så vent på andre som kan gå foran dig, der er mange som tager turen.

  Når du tager den lange rute med bil, motorcykel eller cykel

  Vejen mod Cala Sant Vicenc er af fantastisk kvalitet, og elskes af mange turistcyklister for sine kurvede former, og den bliver ikke alt for stejl – lige indtil du altså skal tilbage igen. Men ruten kan sagtens køres af alle, måske skal du lige trække 100 meter tilbage ud af byen igen (mere om det senere), men så er det ikke værre. Fra man starter på frakørslen ved hovedvejen er der ca. 5 kilometer til du rammer selve Cala Molins, som er selve det centrale punkt og sandstranden. Ikke at forglemme parkeringen.

  Hvad er denne strand kendt for ?

  Ja men faktisk er der fire strande, nogle skriver tre, men synes godt man kan sige, at der reelt er fire. Og de er meget forskellige. Fra indkørslen møder du i nævnte rækkefølge; Cala Barques, Cala Clara, Cala Molins og så Cala Carbó. Sidstnævnte når du ikke altid til, hvis du er i bil, men den er først på vandreturen. Jagter du strande på øen, så kan du hakke fire strande af på listen. De fire strande er helt forskellige.

  Fantastisk indkørsel

  Når du først – efter en smuk køretur er ved at ramme Cala Sant Vicenc, så skal du op af en lille bakke, når du kommer over den, så tror du næppe dine egne øjne. En nedkørsel med en flot udsigt NED mod vandet. Ensrettet og med masser af parkeringspladser på begge sider. Hvis du vil gå, så parker bare her. Men husk du skal op igen til bens i fald.

  - Partner-
  Indkørslen til Cala Sant Vicenc - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Du kan vælge at tage en “tidlig” parkeringsplads, men skal du helt ned til Cala Molins, så kan det godt være en hård tur tilbage. Husk der findes parkering nede ved selve Cala Molins.

  Helt nede ved havet er der en slags rund vendeplads, hvor du kan se ud over de to strande Cala Barques og Cala Clara. De to strande hænger sammen på en sjov måde, og kommer du 50-100 meter ud, så finder du noget af det klareste vand på Mallorca. Disse to strande er lidt en blanding af sand og sten. Bestemt et dejligt sted at holde et par timers badetur. Du og familien kan nemt vandre ned til strandene, og der er flere steder at købe lidt at drikke og spise. Endda lidt oppefra med udsigt.

  cala barques ved Cala Sant Vicenc - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Når du først kommer ned til vandet, mødes du af de to strande Cala Barques og Cala Clara.

  Kører du i stedet lidt videre langs ensretningen mod Cala Molins, (se vores kort længere oppe), så skal du følge vejen mod venstre. Det er vejen mod Cala Molins og byens officielle parkeringsplads. Der er et par hundrede parkeringspladser her og på vejene langs. Som regel finder alle en plads.

  Ud mod et gammelt militær punkt og så mødes man af et kendt udspringspunkt

  Så du kører eller vandrer altså videre mod venstre for enden af vejen som går parallel med vandet, og så kommer du til det tidligere militære punkt Punta de la Torre, som udgør en slags adskillelse mellem de to første og to næste strande.

  Men lige inden når du det kendte udspringspunkt Salto de cala Sant Vicenc. Det peger lidt nordvest ud mod Cala Clara. Du er nu nået så langt ud fra de to første strande, at det fremstår som et bredt bælte med helt krystalklart vand – der er ca. 100 meter over til modsatte klipper.

  Udspringspukt ved Cala Sant Vicenc - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Det kendte udspringspunkt Salto de cala Sant Vicenc, og med noget af det mest klare vand på Mallorca. Det er et dejligt sted at svømme en længere tur.

  Der er hakket en trappe i klipperne, så du kan roligt springe ud, du kan godt komme op igen. Vandet nedenfor er 3-4 meter dybt og det er helt krystalklart og med sandbund. Ja faktisk er de 100 meter over til modsatte klipper noget af det mest klare og lækre vand at svømme i.

  Så går turen videre ned til selve Cala Molins

  Du skal kun få meter længere videre ad denne snørklede vej, så vender den helt rundt og det går ned mod stranden. Her mødes du af et helt fantastisk syn – Cala Molins. Du bør bevæge dig langsomt og nyde det spektakulære syn på vej ned mod stranden. Hele dette vejstykke er stadigt ensrettet. Er du på cykel, så pas på den ikke kører fra dig. Der er udkørsel fra et hotel på denne strækning. Du kan også i bil fra starten køre ned til parkeringen og så gå vejen tilbage til fods, så du rigtigt kan nyde det hele.

  Vel parkeret nede på parkeringspladsen kan du nu nyde Cala Molins, det er en lille meget flot strand, med meget flot og gennemsigtigt vand.

  Cala Molins retning mod Cala Carbo - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Når du rammer vendepunktet på den snørklede rute, så mødes du af dette syn, og jo længere du kommer ned, jo bedre kan du se stranden.

  Du skal endeligt huske at tage lidt mad og drikke på den udmærkede restaurant og bar på klipperne langs stranden, det er outstanding at sidde dér og hygge en stund. Du kan roligt få et par timer til at gå med at bade og hygge, udforske klippeområdet lidt – en god idé med badesko, da klippestykkerne kan være meget glatte. De kan købes i butikken overfor Cala Molins.

  Går du lidt videre rundt, så findes den sidste strand Cala Carbó, som egentligt bare er en ustruktureret klippestrand. Men det er den vej, som du både kommer fra, og skal imod, hvis du vandrer over bjergpasset til Puerto Pollensa. Se vores kort over vandreturen længere oppe.

  Hold øje med vejret og følg de farvede flag

  Det er stærkt tilrådeligt kun at bade, når der er grønt flag. Når vind og strøm vender, så kan det gå fra flot stille badevand til flere meter høje bølger. Dette er et område, der kan være meget farligt, hvis man ikke følger reglerne og flagene. Men bare roligt, det skifter ikke hurtigt.

  Når man skal ud af Cala Sant Vicenc

  Når du skal hjem igen, så skal du ikke ud samme vej, hvilket jo siger sig selv, da vejen ind var ensrettet. Du skal i stedet køre 90 grader væk fra Cala Molins stranden, langs parkeringspladsen og alle husene, og følge skiltene tilbage mod Pollensa.

  Lige de sidste 100 meter ud mod hovedvejen, er ekstremt stejle, og det er min påstand, at du skal være i god cykelform for at tage den mindre men stejle bakke op. Men ellers må du trække cyklen, hvis du har valgt den tohjulede til turen.

  Et helt godt alment råd til disse strande, er at komme tidligt, men det er jo nærmest en naturlig regel på Mallorca, når man besøger de små badebugte. Hvis du kan, så kom klokken 8-10 om morgenen i sommersæsonen. Eller smut forbi sen eftermidag.

  Selv om vinteren er det populært at tage Cala Sant Vicenc med på sin cykelrute, men det er ikke muligt at handle noget derude mellem sidst oktober og frem til start april.

  Transport

  Er du ikke i bil, på cykel eller vandrer, så kan du komme til Cala Sant Vicenc med bus via Alcudia, Pollensa eller Puerto Pollensa. Se mere her på Offentlig Transport Mallorca . Husk det er nemt at finde busser, ruter og tider her hos TIB.  I 2022 er busrute 322 den bedste løsning, den kører i en sløjfe mellem Alcudia – Puerto Pollensa – Cala Sant Vicenc – Pollensa. Husk at bruge et betalingskort til at swipe ind og ud af bussen for billigste pris. Man kan swipe op til 5 personer ind og ud. Man gentager processen ved at sætte sit kort tæt på scanneren.

  Det er værd at bemærke, at hvis du tager en såkaldt “resort-bus” (dem man bestiller via selskaber som Shuttle Direct og Transunion) fra Palma lufthavn til Puerto Pollensa, så vil den gøre stop i Cala Sant Vicenc, hvis der er passagerer med, som skal af der. Det gør samtidigt turen fra lufthavnen til Puerto Pollensa 15-20 minutter længere end de normale 45 minutter.

  Mad og drikke

  Der er i sommerhalvåret en række restauranter og barer åbne. Dette vil vi ikke gennemgå i denne artikel, men vil skrive om disse i en anden artikel. Vi vil også i en anden artikel komme mere ind på det spændende historiske perspektiv for Cala Sant Vicenc. Herunder områdets huler og pirathistorie.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

   

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere