Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Dagudflugter fra Alcudia på Mallorca

  Danskernes nummer ét ferieresort i Europa er ganske givet Alcudia på Mallorca. De lange flotte badestrande, de hyggelige lokalområder med stort udbud af børnevenlige restauranter og mange steder tilføjet lidt gadetivoli, det trækker familien år efter år. Det er det nemme valg med børn. Men det kan også blive lidt for trivielt bare at opholde sig på stranden. Så kan vores artikel Dagudflugter fra Alcudia på Mallorca være lidt hjælp.

  Det er ikke sikkert, at du kommer langt væk fra hotellet, men så går du glip af rigtigt meget, derfor sætter vi lidt fokus på tre dagudflugter fra Alcudia på Mallorca. Vi følger op med en artikel om Familie cykelture fra Alcudia i en anden artikel.

  Tag på udflugter fra Alcudia

  Du behøver jo ikke tage på udflugter hver dag, men måske kan du starte med at besøge nogle af de nærmeste steder, som måske kun tager nogle få timer af din tid. Så kan du langsomt arbejde dig længere væk og udvide din horisont efter familiens ønsker, det samme gælder jo for par eller vennepar. Der kunne jo også opstå en lidt overskyet dag, hvor det måske gav mening.

  Dagudflugter fra Alcudia på Mallorca

  Lad os gennemgå nogle af mulighederne for dagudflugter fra Alcudia på Mallorca. Der er ikke nogen speciel rækkefølge, du kan se, hvad der tiltrækker dig.

  Det er naturligvis oplagt at besøge selve Alcudia havn og den gamle by Alcudia, så det vil vi ikke bruge så meget tid på, andet end lige at slå fast, at der er markedsdage i den gamle by Alcudia hver tirsdag og søndag. Det starter fra morgenstunden. Du kan gå de ca. 700 meter op mod den gamle by nede fra Alcudia havn, tage en bus eller en taxi. Se eventuelt vores artikel om Offentlig transport på Mallorca.

  - Partner-

   

  1) Alcanada det nemme valg

  Illa Alcanada - Dagudflugt fra Alcudia på Mallorca - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Illa Alcanada og det flotte fyr set inde fra fra Playa Alcanada. Billede: ID 136063993 © Maciej Bledowski | Dreamstime.com

  Alcanada er det lidt anderledes område af Alcudia, det ligger lidt øst fra selve Alcudia havn. Hvis du er på cykel eller vil vandre, så kan du tage turen gennem Alcudia havn og videre gennem Alcudia industrihavn. Det er i øvrigt også området, hvorfra der sejler færger til Menorca og Barcelona. Du kan sjusse dig lidt gennem området, der er flere veje til at ende ude ved Alcanada Golf. Er du i bil, så er det også der, man parkerer. Dog må du køre lidt længere uden om havnen. Men følg i fald skiltet mod Alcanada Golf.

  Det er en hyggelig tur at vandre eller cykle, der kommer også lige et par bakker, du skal forcere, det kan godt lige tage lidt af pusten, men husk, hvor det går op, går det også ned. Turen er ca. 3.6 kilometer hver vej. Cykler du, så lidt mere, da det ikke er alle steder du må cykle i havneområdet.

  Du kan tage frokost og drikkevarer med, og slå dig ned ude ved Playa Alcanada, hvor der er rekreative områder. Husk også badetøjet til en dukkert. Du kan naturligvis også vælge at tage din frokost på Restaurante Golf Alcanada. Det er en rigtigt god oplevelse. Undervejs passerer du også den kendte udsigtsrestaurant La Terraza, hvor du jo også kan vælge at gøre ophold.

  Husk, at når du når til Alcanada Golf, så er der en sti, der fortsætter langs vandet, følg denne, og du ender med fuldt udsyn over den lille ø Illa Alcanada, hvor der også står et flot fyr. Det er turen værd og kun få hundrede meter ekstra.

  - Partner -

  Udflugt til Alcanada ved Alcudia

   

  2) La Victoria

  Udsigt mod Formentor fra Ermita de la Victoria - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Udsigten oppe fra den ene side af Ermita de la Victoria over mod Formentor halvøen – det er muligt at se Hotel Formentor samt helt til Puerto Pollensa . Billede af rejstilmallorca.dk

  Det er nok de færreste Alcudia turister, som nogen sinde har blot hørt om halvøen La Victoria, som er de “bakker og bjerge”, der adskiller Alcudia bugten med Pollensa bugten og Puerto Pollensa. (Faktisk er de ikke helt høje nok til at blive betegnet som bjerge, grænsen går ved 610 meter og Victoria når ikke 500 meter).

  Det er synd, at så få kender det, for det er et af de mest fantastisk smukke steder på Mallorca. Det ligger lige øst for den gamle by Alcudia. Der er flere veje, du kan begynde din rejse mod Ermita de la Victoria med, som for de fleste vil være turens mål. Det er et udsigtspunkt, hvor der også er en kirke, som er meget smuk især indvendigt. Der er også en restaurant og hvilesteder, du kan parkere og endda vandre nogle flotte ture mod f. eks. Mirador Penya del Migdia, det er dog ikke for begyndere. Så det tager vi en anden gang.

  På Victoria halvøen ligger andre yndede vandretursmål som Platja des Coll Baix, og i det hele taget findes der en række vandreture på halvøen, som er avancerede, og tager flere timer.

  Ermita de la Victoria

  Men du behøver ikke være en erfaren vandrer for at besøge Ermita de la Victoria –  og uanset om du vandrer, cykler eller kører bil, så vil du opleve en fantastisk udsigt. Du vil se geder klatre rundt på klipperne, og der vil være masser af locations til at nyde en medbragt frokost og lidt drikkevarer. Du vil få fri udsigt over Pollensa bugten, Puerto Pollensa og selveste Formentor stranden (Cala Pi de la Posada) fra ca. 5-6 kilometer afstand. Det er en fordel at vælge en dag med klart vejr.

  - Partner-

  Vi anbefaler, at du tager de sidste par kilometer på en cykel eller vandrer, hvis du vil have mest ud af turen. Husk vand. På de stejleste stigninger er det dog over 8 %. Så måske skal du trække lidt af vejen med cykel, men det er det hele værd. Men lad os først se på vejen derud. Er du ved normalt helbred, kan du sagtens gå de sidste 2 kilometer. På cykel så pas lige på farten den modsatte vej, det går meget stærkt.

  Hvad enten du kører bil, cykler eller vandrer, så kan du tage turen forbi den gamle by Alcudia og sigte efter byen Mal Pas Bon Aire. Følg vejen ned mod lystbådehavnen og hold dig så tæt på kystvejen helt ud til indkørslen til Ermita de la Victoria. Ved lystbådehavnen ligger der i øvrigt en fin lille restaurant, hvor du kan proviantere. Bar Restaurante Cocodrilo er en typisk middelhavnsrestaurant med virkeligt mange gode anmeldelser.

  Nyd turen som allerede er lidt kuperet, når du kommer videre fra Mal Pas Bon Aire. Så længe du holder dig tæt på vandet, så skal du nok finde Ermita de la Victoria.

  Geder på klipprne med Formentor i baggrunden - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Man møder geder på klipperne på sin vej op mod Ermita de la Victoria. Billede af Rejstilmallorca.dk

  Et ekstra tip: Syd for Mas Pal Bon Aire ligger der nogle dejlige små sand- og klippestrande, der er værd at besøge, men fortæl ikke de lokale, at vi har sendt jer – det er et område, de er glade for at holde lidt hemmelige.

   

  3. Can Picafort – et lille ferieparadis

  Can Picafort er perlen hvor Alcudia slutter - shopping og strandpromenade - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Det er nemt at tage en dagudflugt fra Alcudia til skønne Can Picafort – strandene bliver endnu bedre, der er en strandpromenade, gode restauranter og gågade. Billede: Photo 234696108 © Arkadij Schell | Dreamstime.com

  Vi ved alle, at mange under en ferie også gerne vil “shoppe” lidt, og en strandpromenade er jo også lækkert. Desværre har man ikke en reel strandpromenade i Alcudia, men det er der råd for. Så når dine børn bliver lidt utålmodige, eller eventyrlysten trækker i dig, så kan Can Picafort være en dejlig udflugt at tage på for hele familien.

  For enden af Alcudia bugten ligger den lille havneby Can Picafort, der efter manges mening også har det bedste stykke af strandene i bugten. Det synes denne artikels forfatter i hvert fald. Der er en lang promenade med restauranter, der er en gågade og tilhørende sidegader med masser af shops at handle i. Lidt af et shoppingparadis for især sko og tasker. Et lille ferieparadis i det hele taget, hvor man har alt i samme ferieby. Masser af gode spisesteder og et dejligt natteliv.

  Det er helt dit valg, om du kører bil, vandrer eller cykler, ja eller tage en taxi, for at komme til Can Picafort, som ligger ca. 10 kilometer fra selve Alcudia havn. Faktisk kan du prøve at gå de 10 kilometer ude i selve vandet mellem Alcudia Havn og Can Picafort havn. Men det kommer til at gøre ondt, hvad undertegnede kan tale med om. Men sikken en tur, hvis du tør.

  Hvis du i stedet tager bilen, så kan vi anbefale at parkere på hovedvejen tæt ved starten af gågaden, som går vinkelret ned mod stranden. Der er ca 500 meter med gågade. Du parkerer langs en høj mur på hovedvejen. Gågaden starter her, hvis du vil finde den på Google Maps.

  Nyd turen og det er en garanti, at det ikke bliver sidste gang, du besøger Can Picafort, hvis du kommer tilbage til Mallorca. Vi vil gerne anbefale restauranten MONACO, som ligger på gågaden, den vil passe til alle med kvalitet og god betjening – det er italiensk mad. 4.7/5 på 1.000 madanmeldelser.


  Husk at du kan læse meget mere om Alcudia her. Vil du gerne besøge Formentor, så læs også vores artikel Busruten mellem Alcudia og Formentor.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet i Dagudflugter fra Alcudia på Mallorca: Photo 51503614 © Lunamarina | Dreamstime.com

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere