Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  Mallorca BoligSælg bolig på Mallorca

  Sælg bolig på Mallorca

  Sælg bolig på Mallorca – sådan foregår det! Læs med og få et grundigt indblik i salgsprocessen af en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis – hvis du vil sælge din bolig på Mallorca, vi sætter dig i forbindelse med dygtige og pålidelige ejendomsmæglere  på Mallorca, samt alt andet du har brug for ved et boligsalg på Mallorca, herunder en advokat, som kun varetager dine interesser ved salget.

  Læs også vores guide til alt om bolighandel på Mallorca.

  Boligsalg på Mallorca

  Fastsæt din salgspris. Det er altid en god idé at få et par forskellige ejendomsmæglere til at give en vurdering af boligen, men vær realistisk med prisen. Der er som regel et stort udbud af ejendomme til salg på Mallorca, hvilket betyder, at du som sælger har en del andre konkurrenter i markedet. Drømmescenariet er at kunne tillokke flere købere, som ender med at byde hinanden op. Tænk også over, at på Mallorca (og i resten af Spanien) kan du have boligen til salg hos flere mæglere samtidigt.

  Tit vælger sælgerne, at alle hårde hvidevarer og møbler er inkluderet i salget. Dette kan være med til at gøre boligen mere interessant for en køber, og du spare tid, plads og penge på at skulle flytte eller opbevare de større ting efter boligsalget.

  Kontakt Rejstilmallorca.dk hvis du skal sælge eller købe bolig på Mallorca. Vi kan hjælpe dig med alt indenfor bolighandel på Mallorca.
  Skal du sælge eller købe bolig på Mallorca? Rejstilmallorca.dk kan hjælpe dig med alt indenfor bolighandel på Mallorca.

  Sælg bolig på Mallorca – ejendomsmæglersalær

  Typisk ligger salæret til ejendomsmægleren et sted mellem 3-5% af salgsprisen tillagt IVA (spansk moms) på 21% . Undersøg om salæret er inkluderet i salgsprisen. Det kan nemlig ske, at nogle ejendomsmæglere lægger det oveni, og derved kan det blive sværere for dig at sælge din bolig.

  - Partner -

  Sælg bolig på Mallorca – husk boligens energicertifikat

  I 2003 blev der ved lov indført, at der skal laves en Energi Attest – energicertifikat ved salg af boliger på Mallorca/i Spanien. Det skal være en fagkyndig person, som udarbejder energicertifikatet. Prisen afhænger af boligens størrelse, men udgiften hertil er på ca. 100-200 euro. Herefter skal energicertifikatet registreres til myndighederne af en fagmand.

  Sælg bolig på Mallorca – registrering af nye faciliteter til boligen

  Hvis du i din ejerskabsperiode har lavet ændringer af boligens faciliteter, er det nødvendigt at aktualisere disse inden dit salg. Nye faciliteter kan fx være nye elinstallationer, turistlicens til udlejning, tilbygninger såsom pool eller redskabsskure.

  I gamle dage var der nok ikke så meget kontrol med boligers faciliteter ved et ejerskifte, men der er blevet strammet meget op, og der afholdes kontrol med, at ejendommens faciliteter er registreret korrekt.

  Sælg bolig på Mallorca - Tilmeld dig Rejstilmallorca.dk - vores egen Mallorca Bolig.
  Står du og skal sælge eller købe bolig på Mallorca? Så kontakt Mallorca Bolig af Rejstilmallorca.dk – vi kender markedet og har kontakt til solide samarbejdspartnere.

  Sælg bolig på Mallorca – skat af fortjeneste

  Er du udlænding og registreret som ”ikke-resident” i Spanien, da skal du betale kapitalvindingsskat på forskellen mellem købs- og salgsværdien af boligen. Det anbefales, at du får hjælp til at udregne dette beløb af en rådgiver, da det gerne er et større regnestykke, der kan indeholde de oprindelige købsudgifter, udgifter til nye faciliteter til boligen og salgsudgifter. Det kan være en god idé at have et indtryk af denne skat, inden du sætter dig fast på en salgspris. Skattesatsen af fortjenesten udgør for tiden 19%.

  Som ikke-resident skal notaren sørge for at tilbageholde 3% af salgsprisen til betaling af denne skat. Dette er en vigtig note at have med i regnskabet, især hvis du vil bruge pengene fra salget til køb af en ny bolig. Det beløb, der bliver tilbageholdt, skal indbetales til de spanske skattemyndigheder som en form for ”aconto-skat” for en sælgers evt. fortjeneste ved et salg.

  - Partner -

  Efter mødet hos notaren skal sælgeren indsende en skatteformular, der dokumenterer tab eller gevinst ved boligsalget. Har der kun været en lille eller ingen gevinst ved boligsalget, skal sælger ansøge om refusion af beløbet. Vær opmærksom på, at denne proces kan have tidsfrister og ikke er en automatiseret proces af de spanske skattemyndigheder, derfor er det vigtig at få hjælp af din advokat.

  Står du og skal købe en ny bolig efter dig salg, læs også om Mallorcas byer og områder.

  Besøg også vores store gruppe på Facebook Danskere på Mallorca. Hvis du allerede har bolig på Mallorca, eller er fast besluttet på at erhverve dig bolig på Mallorca, da bør du melde dig ind i vores gruppe for de Faste Mallorca danskere.

  Topbillede til Sælg bolig på Mallorca: Foto © Pichsakul Promrungsee | Dreamstime.com


  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  - Partner -

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca