Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Litteratur der foregår på Mallorca

  Hvilke romaner skal du pakke ned i kufferten eller have downloadet inden din ferie? Vi tager et kig på noget af det litteratur der foregår på Mallorca.

  Litteratur til ferien på Mallorca

  For mange rejsende er det at være på ferie lig med at have tid til at læse og fordybe sig i en roman. Så hvis turen går til Middelhavets unikke ø, hvorfor så ikke læse litteratur der foregår på Mallorca?

  Christian Jungersen – “Du forsvinder”

  I vores gennemgang af litteratur der foregår på Mallorca, starter vi med vores egen forfatter Christian Jungersen.

  På en ferietur til Mallorca begynder familiefaren Frederik at opføre sig underligt. Det viser sig, at han har en hjernesvulst, der lidt efter lidt ændrer hans personlighed.

  ”Du forsvinder” er en djævelsk og filosofisk kærligheds­roman om at finde en vej ud af katastrofen, om mænd, om kvinder og om sjælen.

  - Partner-
  Litteratur der foregår på Mallorca - for mange er ferie lig med læsetid - rejstilmallorca.dk din Mallorcaguide
  Litteratur der foregår på Mallorca – for mange er ferie lig med læsetid. Foto: © Przemyslaw Iciak | Dreamstime.com

  George Sand – “En vinter på Mallorca”

  Den berømte franske forfatterinde George Sand rejste i vinteren 1838 fra det pulserende Paris til Mallorca sammen med sine to sønner og den unge polske komponist Frédéric Chopin. Planen var at nyde øens varme og stilhed, og håbet var også at klimaet kunne virke lindrende på Chopins skrantende helbred.

  De blev nogle af øens første turister, men den modtagelse de fik, ligner ikke den, vi er vant til i dag. Beboerne var skeptiske og fremmedfjendske, da det blev klart, at Sand og Chopin levede sammen uden at være i ægteskab. Vinteren på Mallorca blev kold på flere forskellige måder.

  “En vinter på Mallorca” er nok noget af det mest berømte litteratur der foregår på Mallorca, og romanen fortæller om regn, kulde, uhygge og konflikter med øboerne, som alt sammen står i skarp kontrast til det uberørte landskabs umådelige skønhed.

  Hanne Richardts Beck – “Uforudsete hændelser”

  En cykelrytter på Mallorca skrider ned ad en klippeside og finder nogle små menneske-knogler, der viser sig at stamme fra drengen Luis, som forsvandt sporløst for tretten år siden.

  “Uforudsete hændelser” handler om venskaber, om forholdet mellem forældre og børn, om tab og skyld, om kvindekroppen og om menneskets korte og uberegnelige liv.

  - Partner -

  Emma Straub – “Feriegæsterne”

  For Franny og Jim var turen til Mallorca med deres to børn og venner oprindeligt tænkt som en lang fest, men i løbet af ferien dukker flere og flere hemmeligheder op. Ydmygelserne står simpelthen i kø, og en rivalisering blusser op for fuld kraft, men heldigvis er der håb forude.

  ”Feriegæsterne” er den ultimative feel good-sommerbog, skrevet med tilstrækkelig megen kant til, at den skiller sig ud fra mængden af anden mainstream-ferielæsning.

  Litteratur der foregår på Mallorca - romaner til ferien - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Hvilke romaner skal du læse på ferien? Foto: © Mohamed Zarandah | Dreamstime.com

  Lena Ackebo – “Verdens smukkeste mand”

  ”Verdens smukkeste mand” er en varm historie om, hvordan kærligheden kan ramme med fuld kraft, når du mindst venter det.

  Mona og Barbro er søstre og har intet andet end en dårlig barndom til fælles. Mona følger modvilligt med, da Barbro foreslår, at de tager på charterferie til Mallorca. Rejsen udvikler sig på en måde, ingen af de to søstre havde drømt om, da de møder Verdens Smukkeste Mand, som er en yderst charmerende englænder, der ejer restauranten Alberts Hall. Han tager Mona med storm og gør Barbro meget mistænksom, og efter en uge på Mallorca er alt forandret i søstrenes liv.

  Åsa Hellberg – “Sonjas hemmelighed”

  Da økonomen Julie forlader London for at flytte til Paris, drømmer hun om sød romantik, god mad og om at slippe væk fra sin dominerende mor. I et rasende tempo bevæger vi os mellem Mallorca, London og Paris.

  ”Sonja hemmeligheder” er en romantisk og varm komedie. Den beskrives som indfølende, sexet og morsom.

  - Partner-
  Litteratur der foregår på Mallorca - her Port de Pollensa - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Agatha Christies detektiv Parker Pyne menes at være opkaldt efter den romantiske strandpromenade i Port de Pollensa på engelsk kaldet “The Pinewalk”. Foto: © James Copeland | Dreamstime.com

  Agatha Christie – “Problem at Pollensa Bay”

  ”Problem at Pollensa Bay” er en samling noveller med nogle af Agatha Christies mest elskede detektiver. Her er fx Hercule Poirot, Parker Pyne, Mr Satterthwaite og Harley Quin.

  Parker Pyne er en charmerende herre, som stoler på en intuitiv viden om den menneskelige natur for at løse mordgåden, og så er der selvfølgelig Poirot, hvis afmålte analyse af motiv og muligheder bliver testet til fulde i Yellow Iris, da han modtager et anonymt opkald om et spørgsmål om liv og død. Savner du spænding på din ferie, og kan du lidt engelsk så læs disse noveller.

  Anden litteratur der foregår på Mallorca

  Peter Kerr er britisk forfatter, som har skrevet en del litteratur der foregår på Mallorca. Herunder romanerne; “One Mallorcan summer”, “Snowball Oranges” og ”The Mallorca Connection: Bob Burns Investigates”.

  Ib Henrik Cavling, hvis kærlighedshistorier med skønne kvinder og benhårde mænd ikke faldt i litteraturkritikernes smag, men var meget læste af folket, har skrevet “A/S Palma Mallorca”.

  Pete Davies har skrevet tre hæsblæsende krimier: “The Mallorcan Bookseller”, “The Pollensa Connection” og “The Sóller Solution”.

  Den franske forfatter Anaïs Nin har skrevet den erotiske novellesamling “Venusdeltaet“, hvori den ene erotiske novelle “Mallorca” foregår i Deiá.

  Topbillede til Litteratur der foregår på Mallorca: Foto © blurf | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i facebookgruppen "Danskere på Mallorca",

  Partnere