Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  TransportBiludlejningMister du persondata til udlejningsbilen ?

  Mister du persondata til udlejningsbilen ?

  Du er taget på ferie til Mallorca, og du har ventet i køen hos udlejningsselskabet i Palma lufthavn. Du har endeligt fået nøglen til din udlejningsbil, har samlet din bil op i Parkeringshuset, og nu er du på vej til dit ferieresort og hotel.

  Du er på ferie – alt er godt – men mister du persondata til udlejningsbilen ? Det er nok noget de færreste lige overvejer på vej mod kølige drinks og badeture.

  Du har måske børnene med, og de bliver hurtigt lidt utålmodige, og vil høre musik. Spotify er jo lige dér på deres mobiltelefon med deres favoritmusik. Udlejningsbilen har ganske givet en Medieafspiller, som man kan connecte sin mobiltelefon til via Bluetooth. Der går som regel højst to minutter, før børnene plager om det.

  Eller du begynder at bruge den indbyggede GPS for at finde dit hotel, alternativt connecter du din mobiltelefon via samme Bluetooth system for at finde vej. Mange biler har nemligt ikke direkte indbygget denne GPS, men bruger forbindelsen via en mobiltelefon. Det ene system mere smart end det næste. Fantastisk synes jeg, men der er ting at tage med i overvejelserne, når man forbinder sine personlige data til eksterne kilder.

  Mister du persondata til udlejningsbilen ? – Det er ikke lige det man fokuserer på, når man er landet efter en flytur og bare vil til sit hotel.

  Man har i flere år sat fokus på, og kørt sager med biludlejere, for at de sikrer, at deres kunder kender til, og accepterer, at deres persondata må og kan bruges i disse Mediesystemer. Det er nemt nok at skrive sig ud af, og mon du har læst alle betingelser og regler på bagside og i andre medfølgende papirer ? Næppe.

  - Partner -

  Jeg var selv ude at køre i en udlejningsbil for ikke lang tid siden, og jeg kunne med det samme se rester af data fra tidligere lejere af bilen. Der var både Miguel, Birthe og flere andre. Så spørgsmålet er reelt, mister du persondata til udlejningsbilen ?

  Hvad er det systemet potentielt kan se?

  Hvis ikke du passer på, når du connecter, så kan systemet se dine opkald, din kontaktliste, dine beskeder, dine e-mails og andet. Man kan jo mens man kører bruge systemet til at kommunikere via disse kanaler.

  En anden ting er steder man kører til, f. eks. gemmer systemet destinationer. Husk at persondata er ting som, navn, telefonnummer, e-mail og andet som kan identificere en person. Måske endda se passwords, som man har sendt via e-mails.

  Så gode råd for at komme godt ud af denne situation er, at man lige sørger for kun at hakke de tilladelser af, som systemet spørger efter, når man forbinder sin mobiltelefon. Og at man efter man er færdig sletter sine spor. Skal man kun lytte til musik, så er der reelt ikke årsag til at dele andet med systemet. Mister du persondata til udlejningsbilen ? Ikke efter at have læst denne artikel.

  - Partner -

  Øv jeg er bare på ferie

  Øv jeg er altså på Mallorca og vil bare nyde min ferie med familien – ja så er det heller ikke værre, men det er god kutume, at man sletter sine spor, når man har brugt sine personlige data. Det er vel lidt det samme, som når man har lånt en computer på hotellet, her ville det ikke være så fedt, at andre ville kunne se ens kontonavn, måske password som man glemte at slette, søgehistorik og andet.

  Vi er nok ved at vænne os til at leve i dette århundrede med alt den teknologiske udvikling på godt og ondt, men måske havde du ikke lige tænkt over, at udlejningsbilen kunne være et issue.

  Så opfat din udlejningsbil som en computer på hotellet, slet dine spor efter dig og så har du i hvert fald gjort dit for, at ingen andre kan se eller benytte dine data. Mister du persondata til udlejningsbien, så er det jo ikke sikkert, at det på nogen måde ender skidt. Men det er da rart at kende til systemet og dets muligheder.

  Biludlejning på Mallorca

  Med vores mange års erfaring med biludlejning på Mallorca og ikke mindst, også at have arbejdet i international biludlejning i mange år – så er vi her for at hjælpe vores læsere. Du kan med fordel også læse vores artikler: Biludlejning på Mallorca, Undgå fælderne ved biludlejning på Mallorca , Få rabat på biludlejning på Mallorca og Få rabat på biludlejning på Menorca, Ibiza og Menorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  - Partner -

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca