Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Mallorca næsten fri for mundbind

  Tirsdag d. 19. april besluttede Spaniens regering, at nu skal det overordnet være slut med mundbind – og dermed kan man på Mallorca nu efter 699 dage med mundbind, igen trække vejret frit – også indendøre. Dermed er Mallorca næsten fri for mundbind.

  Der er dog enkelte undtagelser, lige som der fortsat er forskellige indrejseregler at tage hensyn til. Læs med og forstå det hele uden problemer – vi som bor på Mallorca – Rejs Til Mallorca – vil gerne vise dig vejen med information, som kommer direkte fra den spanske regering og ikke via diverse afskrivninger og oversættelser fra medie til medie.

  Mallorca med nye coronaregler

  Spanien har måske været lidt længe om at nedgradere forskellige coronarelaterede regler. Men landet blev hårdt ramt i begyndelsen af pandemien, og fordi man lever af turisme og oplevelsesindustrien, så er man særligt sårbare. Man kan ikke sælge ferie til folk som bliver hjemme.

  Men stille og roligt har man droslet ned på såvel indrejseregler og bevægelsesfrihed. Vi forholder os til Mallorca, men det meste vi skriver, er relevant for hele Spanien.

  Mallorca næsten fri for mundbind

  Fra onsdag d. 20 april gælder der helt nye regler på Mallorca. Man har længe ikke skulle bære mundbind udendøre, men nu er vi nået til at afskaffe det indendøre. Det betyder, at der ikke længere er krav om mundbind indendøre på Mallorca. Der er dog enkelte undtagelser. Men nu er Mallorca næsten fri for mundbind.

  - Partner-

  Der skal indtil videre fortsat bæres mundbind i offentlig transport og herunder gælder det også taxi. Det samme gælder for lægeklinikker, hospitaler, plejehjem og lignende institutioner, her vil man fortsat yde en ekstra beskyttelse til især ældre og mennesker med nedsat immunforsvar.

  De spanske myndigheder fjerner fra 16. maj reglen om mundbind i spansk luffart. Så hvis der har været flyruter, som krævede munbind, så ophører dette krav.

  Hvordan er det så med indrejseregler til Mallorca ?

  Vi har længe skulle udfylde den såkaldte SpTM QR formular ved indrejsen –Spain Travel Health Formular – dette behøves dog ikke længere for alle. Det er forkert, som nogen medier skriver, at den er afskaffet. Det er den ikke. Men alle som rejser med digital dokumentation for vaccine, tidligere smittet eller negativ test, behøver ikke at udfylde formularen længere. Læs vores vigtige information om dette i artiklen Covid 19 på Mallorca.

  Har du ikke denne digitale dokumentation, så skal du uanset, hvad forskellige medier skriver, fortsat udfylde indrejseformularen. Der foretages for det meste blot stikprøvekontrol – men det er ikke tilladt at indrejse uden, hvis man ikke har digital dokumentation.

  Der er ingen coronapas krav på restauranter eller barer

  Der er ingen restriktioner på hverken restaurationer, barer eller hoteller. Det er lang tid siden, at man skulle fremvise coronapas – det skal man heller ikke fremadrettet.

  - Partner -

  De sidste restriktioner for restauranter, barer og hoteller var netop mundbind, når man bevægede sig rundt – ikke når man sad ned for at spise eller drikke – med de nye regler er alle restriktioner forsvundet. Nu er Mallorca næsten fri for mundbind – og i hvert fald på restauranter, barer og hoteller.

  Du kan roligt rejse til Mallorca på ferie

  Mallorca har i en netop overstået Påskeferie været proppet med turister og det er gået fantastisk godt, turisterne var glade for at være tilbage, og turistindustrien glad for igen at byde alle velkommen.

  Du kan roligt rejse til Mallorca – og husk at Rejs Til Mallorca er til for at hjælpe dig. Vi er uafhængige, og hjælper med masser af gode artikler, temaer og ikke mindst rabataftaler til danske turister. Husk også, at vi har Danmarks største Mallorca forum på Facebook.

  Vi hjælper med Mallorcas bedste billejeaftale – få rabat på billeje med Ibacar eller book et af de kendte Viva hoteller med rabat – eller hvad med MSH Senses hotellerne med rabat. Følg også med i alle vores artikler om mad og vin. F. eks. Mallorcas vin , Mallorcas Køkken og mange flere artikler.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  - Partner-

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Artiklen Mallorca næsten fri for mundbind; topfoto af 95798661 / Beautiful Mallorca © Fotoandvideo | Dreamstime.com

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere